Čiščenje kože je ključni korak pri negi kože, saj odstranjuje nečistoče, odvečni sebum, odmrle kožne celice in druge površinske nepravilnosti, ki lahko vodijo v težave s kožo. Pravilno čiščenje kože pomaga ohranjati kožo zdravo, lepo in sijočo.

V tem blogu bomo govorili o pomenu čiščenja kože, pravilnem postopku, izdelkih in kako izbrati pravi izdelek za vaš tip kože.

Zakaj je pomembno čiščenje kože?

Koža je naš največji organ in ima veliko funkcij, vključno z zaščito telesa pred okužbami in zunanjimi vplivi, vzdrževanje telesne temperature in izločanje odpadnih snovi.

Koža pa je tudi prva linija obrambe pred škodljivimi dejavniki, kot so sončni žarki, onesnaženje, bakterije in druge nečistoče, ki jih lahko vsakodnevno izpostavljamo. Čiščenje kože pomaga odstraniti te nečistoče in ohranjati kožo čisto in zdravo.

Pravilni postopek čiščenja kože

Pravilni postopek čiščenja kože vključuje tri korake: čiščenje, toniranje in vlaženje.

  1. Čiščenje

Prvi korak pri čiščenju kože je odstranjevanje ličil in površinskih nečistoč. Za to lahko uporabite čistilno mleko, čistilno peno, gel ali micelarno vodo. Izdelek nanesite na obraz in ga nežno vmasirajte v kožo. Nato ga sperite s toplo vodo.

  1. Toniranje

Po čiščenju kože uporabite tonik, ki bo pomagal uravnovesiti pH kože in jo pripraviti na vlaženje. Tonik nanesite na vatno blazinico in ga nežno vtrite v kožo.

  1. Vlaženje

Po toniranju kože uporabite vlažilno kremo, ki bo pomagala ohranjati vlago v koži. Vlažilno kremo nanesite na obraz in jo nežno vmasirajte v kožo.

Izdelki za čiščenje kože

Pri izbiri izdelka za čiščenje kože je pomembno upoštevati vaš tip kože. Če imate mastno kožo, boste morda potrebovali izdelek, ki bo pomagal nadzorovati prekomerno izločanje sebuma. Če imate suho kožo, boste potrebovali izdelek, ki bo pomagal ohranjati vlago v koži. Če imate občutljivo kožo, boste morda potrebovali izdelek, ki je nežen do kože in ne vsebuje dražečih sestavin.

Pri izbiri izdelka za čiščenje kože lahko izbirate med različnimi vrstami izdelkov, kot so čistilna mleka, geli, micelarne vode, penasti čistilci in drugi.

Čistilna mleka so primerna za suho kožo, saj vsebujejo sestavine, ki pomagajo ohranjati vlago v koži. Geli so primerni za mastno kožo, saj pomagajo nadzorovati prekomerno izločanje sebuma. Micelarne vode so primerne za občutljivo kožo, saj so nežne do kože in ne dražijo kože.

MSM Foamer GaiaNaturelle je čistilna pena, ki je primerna za vse tipe kože, tudi za občutljivo kožo. Vsebuje naravne sestavine, ki pomagajo očistiti kožo in hkrati negovati kožo. Glavna sestavina tega izdelka je MSM (metilsulfonilmetan), ki je naravna oblika organskega žvepla. Žveplo je pomembna sestavina za kožo, saj pomaga uravnavati proizvodnjo sebuma in zmanjšuje vnetja na koži.

Uporaba tega izdelka je preprosta. Za čiščenje kože nanesite malo pene na mokre roke in nežno vmasirajte po obrazu. Nato sperite s toplo vodo. Za optimalne rezultate uporabljajte ta izdelek redno, enkrat ali dvakrat na dan.

Pripomočki za nego kože

Ste vedeli, da se na rokah čez dan nabirajo bakterije, ki jih potem z rokami lahko prenesete na obraz? To lahko povzroči mozolje in nabiranje drugih nečistoč, kar le poslabša stanje kože.

Zaradi tega so pripomočki za nego oz. čiščenje obraza odlična izbira. Z njihovo uporabo lahko zmanjšate možnost pojava mozoljev in drugih nečistoč in poskrbite za učinkovito nego kože, kar v obdobju vašega doma.

Sonična naprava za čiščenje kože na obrazu s silikonskimi ščetinami s frekvenco vibracije nežno masira kožo. Ultrasonična tehnologija učinkovito odstranjuje odvečno maščobo in ostanke ličil, globinsko očisti pore in odmrle ostanke kože.

Bombažne blazinice so trajnostna izbira za vsakodnevno nego obraza. Zaradi njihovih nežnih vlaken jih lahko uporablja vsak, ne glede na tip kože.  Bombažne blazinice za čiščenje kože so narejene iz posebnih vlaken, ki se aktivirajo že samo z vodo. Blazinice učinkovito odstranijo tudi vodoodporna ličila.

Njihova prednost v primerjavi s klasičnimi blazinicami iz vate je, da jih lahko ponovno uporabite. Vse kar morate narediti je le, da jih splaknete z vodo in občasno operete v pralnem stroju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *