Pravilna nega kože je ena najboljših stvari, ki jih lahko naredite zase.

Predstavljajte si, da je vaš obraz kot vrt, ki potrebuje dobro nego kože , da cveti in je videti najbolje. Vendar ima lahko nepravilna uporaba izdelkov za nego kože neprijetne učinke, od izsušenosti do izbruhov!

Da bi bila vaša nega kože čim bolj učinkovita, morate pri vsakodnevni negi kože upoštevati nekaj preprostih korakov.

  1. Očistite obraz

Čiščenje obraza pred vlaženjem je podobno pomivanju posode pred kuhanjem. Seveda se morda sliši dolgočasno, vendar je to pomemben korak pri zagotavljanju, da je vaša koža zdrava in videti kar najbolje!

S čiščenjem obraza odstranite umazanijo, nečistoče in olja, ki lahko zamašijo pore in preprečijo, da bi vlažilna krema resnično opravila svoje delo. Poleg tega lahko s čiščenjem poskrbite za uravnoteženo kožo, kar je odlično za tiste z mastno poltjo, saj odstranite odvečna olja.

Če s površine kože najprej ne odstranite nečistoč, le zadržujete bakterije in otežujete prodiranje vlage. Poleg tega lahko čiščenje pomaga koži zadržati vlago. Priporočamo, da obraz najprej splaknete z vodo, nato pa ga očistite s nežno čistilno peno za obraz.

  • Uporabite tonik

Toniranje obraza pred vlaženjem pomaga zapreti pore in ohraniti pH ravnovesje, kar zagotavlja bolj svežo in čisto polt. Poleg tega tonik kožo pripravi, da lahko v celoti absorbira hranljive sestavine iz vlažilne kreme.

Zato nas strokovnjaki vedno spodbujajo, da pred nanosom česar koli drugega najprej toniziramo obraz; najprej potrebujemo te čiste podlage!

  • Nanesite svoj najljubši serum

Serumi za obraz, kot so serumi z vitaminom E, vitaminom C, hialuronsko kislino ali niacinamidom, so zelo visoko koncentrirane aktivne formule, ki prodrejo v najgloblje plasti kože.

Ta korak ni nujen, vendar bo naredil čudeže za vašo polt. Ker so serumi bolj koncentrirani z aktivnimi sestavinami kot drugi izdelki za nego kože, bodo v vašo polt vbrizgali hrano, vlaženje in številna hranila, ki bodo pomagala zgladiti, pomiriti in navlažiti vašo kožo.

V dlani vmasirajte 2-3 kapljice seruma in ga nanesite po vsem obrazu.

  • Navlažite svojo kožo

Zdaj je čas, da nanesete svojo najljubšo vlažilno kremo za obraz. Ta korak ne bo le navlažil vaše polti, kot pove že njegovo ime, temveč bo tudi zapečatil hranila in dobrote, ki so jih prinesli drugi izdelki za nego kože, ki ste jih uporabili.

Pomembno je, da obraz navlažite med jutranjo in večerno rutino, da bo vaš obraz navlažen in daleč od pojava razpok, srbečice, izbruhov, gub ali drobnih linij.

  • Ne pozabite na zaščito kože pred soncem

To vedno ponavljamo, a bomo ponovili še enkrat: krema za zaščito pred soncem je NUJNA. Z vsakodnevno uporabo kreme za sončenje ne boste le zaščitili kože pred UV-sevanjem, temveč tudi preprečili oksidacijo in izsušitev, ki ju povzročajo prosti radikali.

Ne glede na letni čas in vrsto vremena, v katerem živite, je zaščita pred soncem najučinkovitejši ukrep za preprečevanje znakov staranja kože. Poleg tega lahko zaščita kože pred onesnaženjem pomaga preprečiti tudi izgubo vlage.

Dobra zaščita pred soncem mora vsebovati sestavine, kot so vitamin E, vitamin C, cinkov oksid in titanov dioksid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *