Spomladi je običajno čas za spomladansko čiščenje, kar pomeni, da je čas za prehod na nove izdelke za nego kože.

  1. Uporabljajte lahke vlažilne kreme

V toplejših spomladanskih in poletnih mesecih je najbolje, da preidete na lažjo vlažilno kremo. Debelejša vlažilna krema lahko povzroči, da bo vaša koža preveč mastna, in poveča možnost izbruhov.

Odlična izbira je vlažilna krema za obraz Hyaluron Face Cream, saj vsebuje hialuronsko kislino in MSM. Hialuronska kislina je eden izmed najboljših vlažilec, saj kožo navlaži in to vlažnost tudi ohranja, medtem, ko MSM pomiri kožo in je primeren tudi za občutljivo kožo.

  • Vključite izdelke bogate z antioksidanti

Antioksidanti morajo biti del celoletne rutine za nego kože. Našo kožo namreč ščitijo pred prostimi radikali, ki nastajajo kot posledica UV žarkov in onesnaženja, ter povzročajo oksidativni stres.

Ta vpliva na prezgodnje staranje kože, zato je nujno, da v nego kože vključite izdelke, ki vsebujejo antioksidante.

Eden izmed najbolj znanih antioksidantov za kožo je Vitamin C. Vitamin Cje super izbira, če se borite s hiperpigmentacijo, saj pomaga posvetliti kožo in zmanjšati videz hiperpigmentacije, ter poskrbi za enakomeren ten kože.

  • Serumi na vodni osnovi

Serumi na oljni osnovi so v mrzlih zimskih mesecih popoln dar, saj zagotavljajo prepotrebno zaščitno plast, ki zadržuje vlago.

V toplejših mesecih pa serumi na vodni osnovi vsebujejo vsa koncentrirana hranila in antioksidante, ki jih vaša koža potrebuje, in so lažji, zato jih koža zlahka absorbira.

Dermatologi zelo priporočajo uporabo vitamin C seruma in seruma s hialuronsko kislino v sončnem vremenu.

Vitamin C serumi vsebujejo veliko antioksidantov, ki pomagajo zaščititi kožo pred sončnimi opeklinami, poškodbami zaradi sonca in prezgodnjim staranjem. Serumi s hialuronsko kislino pa pomagajo povrniti vlago, ki se izgubi zaradi povečanega znojenja v toplejšem vremenu.

  • Preklopite na čistilno peno za obraz

V zimskih mesecih hladno vreme koži odvzame naravno vlago, zato lahko z uporabo čistilnega sredstva na oljni osnovi ohranite vlago v koži.

Z višjimi temperaturami bo koža proizvajala več lastnih naravnih olj, zato je bolje uporabiti lažjo čistilno peno za čiščenje kože.

  • Začni pomlad s pilingom

Odstranite vse luskaste odmrle kožne celice, ki so ostale po mrzli zimi, in začnite pomlad s pilingom kože.

Vendar se zadržite pri uporabi izdelkov za piling, saj strokovnjaki za nego kože zdaj namesto pilingov priporočajo uporabo kakovostnega kemičnega pilinga.

  • Ne pozabite na uporabo kreme z zaščitnim faktorjem

Izpostavljenost soncu je eden glavnih vzrokov za prezgodnje staranje kože. Da bi to preprečili, morate poskrbeti, da uporabljate kremo z zaščitnim faktorjem, ki nudi vsaj faktor SPF 30.

Večina strokovnjakov za nego kože priporoča, da uporabljate ločeno zaščito pred soncem in ne kombinacije vlažilnih krem za sončenje. Namen vlažilne kreme je prodreti globoko v kožo, ji dodati hranilne snovi in jo navlažiti. Namen kreme za sončenje je ostati na površini kože in odbiti škodljive UV-žarke.

Dober nasvet je, da v pisarni ali avtomobilu hranite dodatno kremo za sončenje, da jo lahko opoldne ponovno nanesete. Koža je še vedno izpostavljena UV-žarkom, ko sedi ob oknu pisarne ali avtomobila, zato je pomembno, da se opoldne ponovno namažete.

Vsakdo, ki ima sončne pege, ve, kako težko se jih je znebiti. Tudi po laserskih posegih in kemičnih tabletah se ob preveliki izpostavljenosti soncu ponovno pojavijo. Nanos  kreme z zaščitnim faktorjem vsako jutro pred odhodom iz hiše in opoldne je najučinkovitejši način, da se opremite z najboljšo strategijo proti staranju.

7. Spomladi očistite predal za ličila

Pomlad je odličen čas, da si ogledate datume izteka roka uporabe in zavržete vse, kar je staro. Izdelki imajo pogosto 24M rok trajanja, kar pomeni, da so ob pravilnem shranjevanju primerni za uporabo do dveh let. Ne pozabite, da se na izdelkih za ličenje in nego kože lahko kopičijo bakterije. Če opazite spremembo v teksturi, je verjetno najbolje, da jih zavržete.

Dober nasvet je, da na dno izdelkov napišete datum, ko jih prvič odprete. Res je koristno, da to spremljate, saj stari kompromisni izdelki ne bodo več tako učinkoviti, na koncu pa lahko celo zamašijo vaše pore in povzročijo izbruhe bolezni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *