Vsakodnevna rutina nege kože, ki jo izvajate, določa, kako se bo vaša koža počutila čez nekaj let. Tudi če se šele začenjate resno ukvarjati z nego kože, se morda dobro zavedate, kako pomembna je izbira najboljše kreme za obraz.

Vsakodnevna uporaba kreme za obraz je ključ do zdrave in sijoče kože ne glede na letni čas, starost ali tip kože. Toda kaj je tisto, zaradi česar je vsakodnevno vlaženje tako pomemben korak pri negi kože?

Krema za obraz

Za začetek, krema za obraz pomaga ohranjati naravni sijaj in mladostni izgled kože, saj skrbi za naravno kožno pregrado. Zdrava kožna pregrada je naravna zaščita pred vnetji in poškodbami. Preprečuje številne težave s kožo, kot so dehidracija, draženje, rdečica in sčasoma celo temne lise, drobne linije in gube.

Zato bo vaša vsakodnevna rutina – čiščenje, toniziranje in vlaženje kože dala najboljše rezultate, če boste izbrali najboljše izdelke. Na podlagi glavnih sestavin v vaši kremi za obraz lahko ta zagotavlja tudi številne druge prednosti.

Najboljša krema za obraz za ženske

Ob vsem drugem, kar morate postoriti v napornih jutranjih urah, se vam lahko zdi, da je vlaženje kože še eno opravilo. Vendar bo izbira prave kreme za obraz zagotovila, da bo čas, ki ga boste zanjo namenili, poplačan.

Priporočljivo je, da ženske začnejo redno uporabljati kremo za obraz od sredine do poznih 20. let. Redno vlaženje ohranja elastičnost kože, pomaga zmanjšati gube, starostne pege in druge drobne linije. Vsakodnevno nežno vlaženje kožo tudi pripravi na vsakodnevni stres in jo zaščiti pred onesnaženjem okolja.

Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate iskati v kremi za obraz:

  1. Naravna kozmetika – Krema za obraz je izdelek, ki ga vsak dan uporabljate na svoji koži. Zato mora biti nežna do kože. Za kožo so najboljše naravne kreme za obraz, ki so oblikovane iz naravnih sestavin in ne vsebujejo kemikalij.
  2. Primerna mora biti za vaš tip kože – Starodavna znanost ajurveda govori o tem, da ima vsak tip telesa edinstveno konstitucijo. Zato se zahteve naše kože močno razlikujejo. Poiščite ključne sestavine kreme za obraz in izberite takšno, katere sestavine so združljive z vašim tipom kože.
  3. Biti mora nekomedogena – Če nimate suhe kože, so lahko težka vlažilna sredstva problematična. Koža potrebuje več časa, da se vpijejo, zato ostanejo na koži in zamašijo pore. Posamezne sestavine so znane tudi kot komedogene, kar pomeni, da lahko zamašijo pore in potencialno povzročijo izbruhe aken. Vedno izberite nekomedogeno kremo za obraz.
  4. Obravnavati mora težave vaše kože – Kremo za obraz lahko izberete tako, da obravnava težave kože, kot so pustost, suhost, pigmentacija, temni kolobarji in staranje. Ugotovite, katere težave želite odpraviti, in jih ustrezno obravnavajte.

Naravna vlažilna krema za obraz – Hyaluron Face cream

Hyaluron Face cream je naravna vlažilna krema za obraz z več kot 95 % naravnih sestavin. Sestavine, kot so naravna olja in masla, hialuronska kislina, MSM, niacinamid in vitamin B, bodo vašo kožo navlažile in ji povrnile sijaj.

Hidrolat smilja – je odličen za nego zrele kože, saj obnavlja in spodbuja nastanek kolagena ter tudi za problematično kožo, saj deluje pomirjajoče, pospešuje regeneracijo in celjenje tkiv.

Hialuronska kislina – je ena najboljših vlažilnih sestavin, ki jo naravno proizvaja naše telo. Vašo kožo obnavlja, navlaži in zaceli ter ščiti kožo pred prostimi radikali. Koža je po uporabi hialuronske kisline bolj mehka in gladka, kar zmanjša tudi videz gubic.

MSM (metil sulfonil metan) – je molekula organskega žvepla, ki zlahka prodre skozi številne sloje v koži. Kožo ščiti pred prezgodnjim staranjem (prostimi radikali) ter poškodbami. Odlično se obnese tudi pri občutljivi in problematični koži.

Vitamin B5 – vnaša vlago v povrhnjico in v globlje plasti kože.

Niacinamid (Vitamin B3) – Nanos vitamina B na kožo lahko stimulira nastanek novega kolagena. Poleg tega lahko niacinamid pomiri razdraženo kožo, uspešno neguje občutljivo kožo, zmanjšuje prekomerno tvorbo loja in s tem splošno mastnost kože, ob tem pa kože ne izsušuje.

Hyaluron Face cream

Vlažilna krema za obraz ima lahko in nežno teksturo, ki se hitro vpije in je zato odlična podlaga za ličenje. Hkrati vašo kožo nahrani in navlaži, kar je odlična osnova, če želimo obstojen make – up.

Pogosto se namreč zgodi, da se pri nanosu pudra, na koži pojavijo grudice, če ta ni dovolj navlažena. Brez skrbi. Hyaluron face cream vsebuje hialuronsko kislino, ki je izjemen vlažilec, saj kože ne le navlaži, temveč vlažnost tudi pomaga ohranjati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *