Če imate kožo, jo morate negovati. Ni nujno, da je to velik zalogaj, vendar morate vsaj nekaj storiti. To je tako kot obiskovanje telovadnice, pravilna prehrana ali menjava olja: malo preventivnega vzdrževanja je zelo koristno.

Zakaj je naravna nega kože pomembna?

Pri izbiri naravne kozmetike za obraz bodite pozorni na sestavine, ki so v izdelkih. Veliko teh sestavin bo namreč šlo v vašo kožo in telo, ter se tam kopičilo, zato je nujno, da so te stvari dobre za vašo kožo.

Vzemimo na primer parabene. Gre za vrsto konzervansov, ki jih najdete v številnih običajnih izdelkih. Raziskave kažejo, da imajo moški, ki so izpostavljeni parabenom, nižjo raven testosterona. Parabeni so povezani tudi s slabšo plodnostjo.

Če boste uporabljali naravne izdelke, vam ne bo treba skrbeti, kaj si nanašate na kožo in vnašate v telo. Z naravno kozmetiko se izognete veliko problematičnim snovem kot so:

  • olja na osnovi nafte
  • silikoni
  • parabeni
  • PEG in drugi emulgatorji

Poleg tega, naravna kozmetika ni testirana na živalih in proizvodnja pogosto poteka pod poštenimi pogoji. Prepričani smo, da je prehod iz konvencionalne kozmetike na naravno kozmetiko vreden v različnih pogledih. Tako ne negujete le kože z naravnimi materiali, ampak aktivno pripomorete k ohranjanju naše prelepe narave.

Kaj je sestavni del dobre nege kože?

Po našem mnenju je nekaj stvari, ki morajo biti vključene v dobro rutino za nego kože.

Prvič, potrebujete dobre izdelke. Dobro pa je tudi vedeti, da je večina izdelkov nevtralnih glede na spol. Oblikovani so glede na tip kože in ne glede na to, ali ste moški ali ženska. Koža je koža.

Drugič, potrebujete izdelke, ki delujejo na vašo kožo. Večina moških ima bolj mastno in debelejšo kožo. Če je vaša koža takšna, potrebujete izdelke, ki pomagajo uravnavati vlago. Možna je tudi suha, luskasta koža. V tem primeru boste želeli uporabljati vlažilne izdelke.

Nega kože za moške po korakih

  1. Čiščenje

Čiščenje je prvi korak pri vsaki rutini nege kože. Če ne počnete ničesar drugega, očistite kožo.

Ni pomembno, kje delate ali kaj počnete. Vaš obraz je ves dan in vsak dan na prostem. Na njem je vse, s čimer se srečujete. Umazanijo, umazanijo, onesnaženje, bakterije, znoj, olje … Zato je pomembno, da obraz očistimo.

Obraz si očistite vsaj enkrat na dan. Če ste pripravljeni to storiti le enkrat, to storite zvečer. Tako boste z obraza odstranili umazanijo dneva in bakterije, ki so se morda znašle na obrazu. Tako boste zmanjšali tveganje za zamašitev por. Zamašene pore tudi povečujejo tveganje za nastanek izbruhov.

Od vas je odvisno, ali želite zjutraj očistiti obraz. Če vaša koža ni preveč mastna, bo za osvežitev obraza morda dovolj že samo izpiranje z vodo. Če je vaša koža mastna, uporabite sredstvo za umivanje obraza s čistilno peno. S tem se boste lažje pripravili na dobro britje.

2. Vlaženje kože

Vsakdanje življenje izsušuje kožo. Pri tem ni pomembno, kaj počnete – tako pač je. Enako velja za britje. Če ne storite ničesar v zvezi s tem, bo vaša koža videti dolgočasna in ohlapna.

Starejši ko ste, manj vlage lahko zadržijo celice vaše kože. Če ste stari 20 let, se vam to morda ne zdi pomembno, vendar je. Če ne upoštevate svoje kože, bo ta hitreje videti starejša, kot če bi zanjo skrbeli. Zato jo vlažite. Razen če vam je

Uporaba vlažilne kreme za obraz kožo rehidrira. Poleg tega kožnim celicam dostavlja hranilne snovi. Zaradi tega je vaša koža videti bolj čvrsta in mlajša.

3. Zaščita kože pred soncem

Sonce uničuje vašo kožo. Ni vam treba delati zunaj, da bi vas sonce poškodovalo. Tudi zaposleni v pisarnah so vsakodnevno dovolj izpostavljeni soncu, da lahko povzročijo resne poškodbe. Govorimo o zgodnjem staranju kože, sončnih opeklinah, gubah in celo kožnem raku. Za zaščito kože vsako jutro uporabite vlažilno kremo z zaščitnim faktorjem SPF.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *