Vsi se zavedamo, da je čiščenje osnova vsake dobre nege kože, saj čista koža bolje absorbira aktivne sestavine. Vendar pa nismo tako prepričani, kako pomembno je, da po čiščenju obraza uporabimo tonik za obraz.

Zakaj je pomembno, da uporabljamo tonik za obraz vsak dan?

Ne glede na to, ali uporabljamo mila, čistilne pene ali micelarno vodo, čiščenje kože spremeni njen pH. Tukaj ima pomembno vlogo tonik za obraz, saj obnovi oz. Uravnava pH kože, s čimer prepreči, da bi spremenjen pH vplival na funkcijo kožne pregrade, ki nas ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi.

Poleg tega je tonik namenjen odstranjevanju ostankov čistilnih sredstev (in umazanije) ter zapiranju odprtih por.

Koristi tonika za obraz

Nanos tonika za obraz je temeljni korak, ki se izvede med fazo čiščenja in vlaženja kože, saj poleg tega, da odstrani ostanke nečistoč in ličil, obnovi pH kože, zapre pore, ter kožo »pripravi« na prihodnje »tretmaje«.

Tonik za obraz

Tonik za obraz je zelo koristen tudi za mastno kožo, saj ureja izločanje sebuma in odstranjuje odvečno olje, medtem, ko pomirja in zmanjšuje draženje in rdečico.

Kako uporabiti tonik za obraz?

Tonik za obraz lahko nanesete na kožo (obraz, vrat in dekolte) na več načinov. Eden izmed najbolj priljubljenih je uporaba gaze ali blazinice za obraz, pri čemer izdelek nežno nanesete na kožo s »tapkanjem« ali uporabo krožnih gibov.

Druga možnost je, da izdelek nanesete neposredno na kožo s prsti (vedno z čistimi rokami) in nežno pritisnete s dlanmi, dokler se popolnoma ne vpije. Ta način je zelo priporočljiv za suho kožo. Ne glede na to, katero metodo uporabljate, je pomembno, da izdelka nikoli ne drgnete v kožo.

Priporočamo, da tonik za obraz uporabljate dvakrat na dan (zjutraj in zvečer), po čiščenju tik pred nanosom preostalih tretmajev in izdelkov za vlaženje kože.

Če ste moški, je priporočljivo, da tonik za obraz uporabljate po britju. Ne pozabite počakati nekaj minut, dokler se tonik popolnoma ne vpije, preden nadaljujete s svojo nego kože, saj bo to pomagalo, da se vsi izdelki, ki jih nanesete bolje vpijejo.

Najboljši tonik za vaš tip kože

Sedaj, ko veste, kako in kdaj ga uporabiti, je čas, da izberete prav tonik za vašo kožo. Ne glede na to, ali je vaša koža suha, mešana, mastna ali občutljiva, lahko na trgu najdete izdelke s posebnimi značilnostmi za vsak tip kože, kot tudi izdelke, ki so primerni za vse tipe kože.

Najboljši tonik za mešano ali normalno kožo je tisti, ki osveži in odstrani nečistoče s kože, da ohrani njen sijaj. Za suho ali občutljivo kožo je priporočljivo uporabljati nežen tonik, narejen iz naravnih izvlečkov, ki preprečuje občutek zategovanja kože in vsebuje aktivne sestavine s pomirjujočim in vlažilnim delovanjem. Mastna koža ali koža, nagnjena k aknam, potrebuje tonik z lastnostmi, ki uravnavajo sebum in spodbujajo globoko čiščenje por.

Vsaka koža je drugačna. Zato je pred nakupom izdelkov pomembno, da poznate svoj tip kože in kakšno nego potrebuje. Le tako ji boste lahko prilagodili vašo nego in odgovorili na njene specifične potrebe, kar je največja skrivnost lepote in zdravja kože!